torsdag 10 september 2015

Växthusbrev vecka 37/2015


Vad roligt att så många läser vår blogg! Den senaste veckan har vi haft mer än 300 läsare. Det känns verkligen roligt:). Ni har väl uppmärksammat tillsammans med barnen att det finns fiskar längst ner i bloggen som vill bli matade. Det funkar inte i mobilversionen av bloggen, men om ni tittar via datorn. Barnen är väldigt måna om att fiskarna ska vara mätta och belåtna. Det finns även möjlighet att se matsedel på bloggen om ni går in via datorn.

Så här lång var kön i måndags för att få mata fiskarna:)
 I måndags hade vi en härlig förmiddag i skogen. Vi gick till vår gemensamma skogsplats som vi kommer att ha som vår "bas" i skogen. Temat för dagen var att leta blåbär. Vi pratade om blåbär och lingon på samlingen och berättade att det även finns giftiga bär i skogen.

Det hör till att bli blå lite här och där när man plockar blåbär...

Solen sken på oss och det kändes fint att sjunka ner i blåbärsriset och plocka bär i våra burkar.

Av bären blev det en god blåbärskaka i slutet av veckan. Vi firar att vi har gått tillsammans i tre veckor snart och att det känns så roligt att lära känna varandra.


Tisdagen bjöd på sång- och rörispass i vårt rörelserum. Att röra på sig stimulerar vår inlärningsförmåga. "Rör på kroppen - det fastnar i knoppen".
I rörispasset är vi spioner som spanar....
I onsdags delade vi in oss i 3 grupper och vi hade vår första matematiklektion! Det var så spännande att få sin nya matematikbok. Vi samtalade om vad matematik verkligen är och det är ju så fantastiskt mycket!!! Det kan vara att bygga högt och lågt, sortera, duka ett bord, se vad klockan är, spela spel. Ja, det verkar ju faktiskt som om matematik finns runt omkring oss hela dagarna!!! I en av grupperna räknade vi till att vi hade 25 syskon tillsammans och i matsalen kunde vi räkna hur många ärtor som låg på tallriken. 

Så här reflekterar barnen runt matematik. Kloka de är!

Vi skriver eller ritar något som har med matematik att göra.
Kom nu ihåg att mata fiskarna även denna vecka medan ni diskuterar med era barn vad de gjort under sin vecka i förskoleklassen. :)
Det är ett stort arbete, så här i början av era barns första veckor i skolan, att skapa en vikänsla bland våra 6-åringar. Vi jobbar mycket med att barnen ska visa respekt för och ta hänsyn till varandra. Något som är viktigt är ju att alla tar ansvar för vad man säger och gör. Det är något vi skulle uppskatta att ni samtalar om därhemma också.

Nästa vecka börjar vi jobba efter vårt schema.
Måndag: Bokstavspresentation:Ss
Skogen, medtag ryggsäck med liten smörgås, frukt, vatten och                         sittunderlag.
Tisdag: Språk. Rörelse
Onsdag: Bild, matematik
Torsdag: Språk, Soltimme
Fredag: Vår simlärare undervisar oss i badvett på skolan, ej simhall denna vecka.

Viktiga datum
28 september är studiedag. Fritids hela dagen.
29 september blir det skolfotografering.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar