fredag 18 september 2015

Växthusets veckobrev 38 2015

Nu har äntligen schemat börjat gälla på "riktigt". I måndags pratade vi om bokstaven S innan vi gick till skogen. I skogen blev vi s-detektiver och letade upp saker som började på S. Det var inte lite saker vi hittade!!
Här är några av de saker vi hittade: Stubbe, stig, sten, skor, solen, spindelmansryggsäck, stam, skräp. Några barn lekte sjökaptener och sjöjungfru på ett skepp. Hm det låter ju inte som S i början. Klurigt:)
På tisdagen tillverkade vi S i playdohlera och ni kommer inte att tro detta, men de gjorde 1290 s. Det måste ju vara världsrekord!! Åtminstone helt klart Rösjöskolanrekord....
Vi hann också forma S av våra kroppar och det var lite klurigt att få till böjarna. I rörelserummet lekte vi en bollek i fyra lag. Vi tränade på att samarbeta och att hjälpas åt. 
Bollen är alltid i rörelse. Laget förlorar en ärtpåse om musiken tystnar då man har bollen.
Tyvärr var Bildlotta sjuk på onsdagen, men vi hade matematik i lugn och ro och vistades därefter ute. Vi jobbade med problemlösning av olika slag. Ett exempel är det som kallas för lattjolajbanlådor.
Kan ni klura ut vilken som ska bort? Det som är klurigt är ju att det finns flera svar på det här problemet och det gäller att få barnen att inse det och att alla svar är rätt! Pennan ska bort för man kan inte äta den, paprikorna ska bort för de är 2, potatisen ska bort för den är brun osv osv.....
Den här veckan började vi jobba med Lyckostjärnan. Se blogginlägg torsdag för arbetssätt och syfte med Lyckostjärnan. 

Vi lyssnade på en berättelse som heter grannarna. Vi hade ett samtal om ord och handling och fick därefter jobba i vår arbetsbok. Samtalet handlade bland annat om att vi alla bor i olika typer av hus och alla barn fick rita sitt hus och berätta lite om hur det ser ut. Vi har också pratat om vad vi har för adresser och markerat på en Sollentunakarta med nålar vad var och en bor.


När vi var klara i boken kunde man välja att t ex fiska rimfiskar.
Nu är det bara en vecka kvar tills vi åker till simhallen! Och alla barnen bara längtar!!! 
Idag var SimAnna här och berättade om hur det går till när vi åker till simhallen.

Solrosen kommer att åka den första simtiden och alla Solrosor måste därför vara i skolan senast 08.00 för att hinna åka med bussen!!
Vi ses nästa vecka:))) och glöm nu inte att mata fiskarna längst ner i bloggen!

Nästa vecka:
Vi jobbar med bokstaven Ii.
Måndag: Skogen, medtag ryggsäck med dryck och liten smörgås/frukt.
Tisdag: Skolsköterskan (Charlotte) hälsar på oss. Rörelse, bokstavsarbete.
Onsdag: Bild, matematik
Torsdag: Lyckostjärnan, soltimme.
Fredag: Simning. Medtag ryggsäck med badkläder, handduk, dryck och liten smörgås eller frukt.

Vecka 40:
Måndag 28/9 Studiedag för lärare, fritids öppet.
Tisdag: Skolfoto. Solrosen har fotografering 08.10!! Kom till skolan senast 08.00. Tulpanens fotografering är 08.30. Samling senast 08.20 i skolan.2 kommentarer: