torsdag 12 november 2015

Växthusbrev 46 2015

Vi vaknade till en grå novembermåndag den här veckan, men vädret har ju ingen betydelse bara man har bra kläder heter det ju så fint i ett ordspråk: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Och tack alla föräldrar för att ni är så bra på att skicka med kläder till era barn som gör att att de håller sig varma och inte fryser på vår utomhusförmiddag på måndagar och under resten av veckan. Nu när det är lite kallare ute behövs ju lite mer kläder som mössa och vantar. Toppen om ni kollar att det finns ombyte så det räcker i barnens lådor någon gång då och då. 

Vi vandrade iväg tidigt denna vecka. Redan kl 9 var vi på vår skogsplats och åt vår matsäck. Sen fick barnen leka och genom leken så lär ju barnen så mycket och tränar sin motorik. 
Några barn byggde veckans bokstav: A. Vi lekte inte nudda marken, byggde kojor med mera. På eftermiddagen på fritids var det skönt att t ex måla mandalas till lugn stämningsfull musik och tända ljus.

På tisdagen hade vi som vanligt språk och rörelse. På bokstaven A hittade vi många namn t ex Antonia, Alexander, Adrián, Amanda, Aisha, Alexis.....
Vi lekte iskull i rörelserummet. Trollkarlen förtrollade de som kullades till is. Man blev befriad med en kram:)Vi hade en "MÖNSTERDAG" i onsdags. Vi jobbade med mönster både på bilden och i matematiken.

I lyckostjärnan fortsatte vi att prata om skatter. Alla fick måla vad de skulle göra om de hittade en egen skatt! Vi gjorde det i halvklasser den här gången. Inte i våra färggrupper.
På soltimmen fortsatte vi att läsa boken som heter Tilda med sol och is. Boken handlar om en flicka som heter Tilda som det händer mycket stökigt runt omkring fast hon egentligen inte vill att det ska vara så. Efteråt diskuterade vi mycket om känslor och hur man kan må på olika sätt. I boken symboliseras olika känslor av färger. Rött betyder kärlek och att allt är jättebra.

Gult betyder att man mår bra och känner sig glad. Blått betyder att man kan vara arg och ledsen och inte må bra.
Man fick själv tänka efter hur man mådde och måla ett hjärta med de färgerna.

Imorgon blir det simhall igen. Hurra!!!!

Rösjöskolan samlar varje år in julklappar och lämnar in till Aktion julklappen som lämnar dem till barn som inte har det lika bra och väl ställt som oss.
Det är helt valfritt om man vill och kan köpa dessa saker och slå in i ett paket, ni lämnar paketen till oss som vi samlar ihop i personalrummet och sen körs de iväg.
Både Solrosen och Tulpanen gör egna paket som vi lämnar upp.
Vill ni vara med och göra många barn lyckliga så lämna dessa paket senast den 23/11 till oss :). Paketen körs sedan iväg den 24 november.

Vad ett paket ska innehålla
1 blyertspenna
1 pennvässare
1 suddgummi
1 skrivhäfte
1 ritblock
1 ask färgkritor
1 tvål
1 tandborste
1 tub tandkräm
1 tablettask
1 jul- eller vykort, gärna med svenskt motiv och med en hälsning från dig som skickar paketet. Skriv gärna på engelska och berätta lite om dig själv. Julkortet med en personlig hälsning är väldigt uppskattat bland barnen i Östeuropa.Nästa vecka:
Bokstaven Nn

Måndag: Skogen. Kläder efter väder, ryggsäck med liten smörgås, dryck (gärna varm).
Tisdag: Rörelse, språk
Onsdag: Matematik, bild
Torsdag: Lyckostjärnan, aktion julklappen
Fredag: Simning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar