torsdag 4 februari 2016

Växthusbrev vecka 5 2016

Skolans is höll för oss i måndags och vi hade en fin förmiddag i solen.


Den här veckan har vi talat om "inre bilder". När vi till exempel läser eller lyssnar på en berättelse, ser vi bilder inuti vårt huvud. Alla människor har olika inre bilder, som beror på att vi är olika och att vi har haft olika upplevelser i livet. Vi ser inre bilder på sådant vi har kommit i kontakt med. Lyssnar man på mycket sagor eller läser mycket ser man många bilder att det kan bli som en film!
Vi lyssnade till en berättelse om en godisklubba. Alla blundade och fick skapa sin egen bild av godisklubban. Sedan målade vi den. Man fick inte titta på vad kompisen målade.

Vi limmade upp vår klubba i ett tankemoln.
Så spännande att se att alla klubbor är så olika!!!
Alla berättade sedan för varandra hur just deras klubba såg ut. Det var många smaker och olika storlekar och former och vi blev jättesugna på att smaka.

I Lyckostjärnan spann vi vidare på våra "inre bilder " och läste en saga som hette "Monstret i garderoben". Alla fick sedan måla sitt eget monster som de hade fått en bild av inuti sitt huvud och det blev ju väldigt olika monster.


På bilden var alla hjärtligt välkomna att måla hjärtan:)

Tekniken vi använde var pastellkritor och vattenfärg.
I matematiken har vi fortsatt nöta in alla 10-kamrater. En uppgift var att alla fick varsin siffra. Det gällde att hitta sin 10-kamrat. 
Imorgon far vi till simhallen och sen blir det städning i klassrummen och på fritids. 

I Växthusets hall ligger det kvarglömda kläder på ett bord. Ta gärna en titt där! Det som inte hittar sin ägare lämnas till välgörenhet.

Nästa vecka
Bokstaven Jj 

Måndag: Lärare har studiedag. Fritids är öppet som vanligt. Det blir en dag i Kolartorp med korvgrillning.
Tisdag: Språk, rörelse
Onsdag: Bild, matematik
Torsdag: Språk, soltimme
Fredag: Simning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar