fredag 26 februari 2016

Växthusbrev vecka 8 2016

Vi tillbringade måndag förmiddag i hinderbanan intill skogen. 
Här hittade vi ett Y på en sten. Veckans bokstav.


På tisdagen var det de grönas tur att gå till biblioteket. Bibliotekarien berättade lite för oss om vad det finns för olika böcker att låna t ex bilderböcker, läsa lätt böcker och faktaböcker. Alla fick med sig en bok som ni kan läsa därhemma.
https://www.bibliotekenisollentuna.se/web/arena/skaffa-bibliotekskort
På ovanstående länk kan ni ansöka om lånekort.På bilden målade vi med torra pastellkritor. Man kunde måla med fingret!
I matematiken har vi lärt oss orden addition och subtraktion. Att det betyder att lägga till och dra ifrån och att tecknen heter plus och minus. Vi använde begrepp som fler och färre.

Efter sportlovet kommer vi att delta i ett matematikprojekt som pågår i 10 veckor. Barnen kommer då att delas in i två grupper per klass. En röd och en blå grupp.
Vi kommer att börja redan 08.30 måndag till och med torsdag och eventuellt efter lunch på fredagar. Det är viktigt att alla barn deltar. Viktigt är alltså att alla är här senast 08.30.
Barnen kommer att sitta med ipad och hörlurar och följa instruktioner under 30 minuter per dag. Programmet kommer att anpassas efter barnets egen nivå. Vi har delat ut en informationslapp som hänger på er hylla där ni kan läsa om alla detaljer. Alla förskoleklasser i hela kommunen är delaktiga i detta projekt.

Barnen har fått svara på en trivselenkät den här veckan. Hur det känns i klassen, med sina kamrater, vuxna osv inför det IUP-samtal som kommer att äga rum vecka 16-17. På detta sista samtal kommer barnen delta.

Nåt tokigt har hänt med vår kamera, så bilderna från slutet av veckan har försvunnit den här veckan tyvärr.  Ha ett skönt sportlov nästa vecka. Fritids är öppet för de som anmält.
Vecka 9
Sportlov

Vecka 10
Bokstaven Hh

Måndag: Matematikprojektet börjar. Vi går ej till skogen denna måndag så ni behöver ingen skogsmatsäck. Endast frukt.
Tisdag: Ma-projekt, rörelse, gul grupp till biblioteket. Språk
Onsdag: Ma-projekt, bild
Torsdag: Ma-projekt, språk
Fredag: Simning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar